Márkói Csárda

Nyitvatartás

Hétfő11-20
Kedd11-16
Szerda11-20
Csütörtök11-20
Péntek11-20
Szombat11-20
Vasárnapzárva 

Nyertes projektünket az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzata vissza nem térítendő támogatás formájában támogatta.

 

A projekt címe: A Márkó-Gasztro Kft. fejlesztése eszközbeszerzéssel 

Azonosító száma: 3007988362

A pályázati felhívás címe: Bakonyi mikrovállalkozások fejlesztése

A pályázat kódszáma: VP6-19.2.1.-1-8.1.2-17

 

A kedvezményezettneve: Márkó-Gasztro Kft.

A Projekt maximális elszámolható összköltsége 11 222 600 Ft.

A Támogatás intenzitása: 60,00 %

Az elnyert támogatás összege: 6 733 560 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.

 

A projekt rövid bemutatása:

 

A pályázat célja a térségi gazdaság élénkítése helyi együttműködések ösztönzése által, a vállalkozások korszerű és hatékony termelési és feldolgozási technológiákhoz való hozzájutása, a helyben történő foglalkoztatás elősegítése, valamint a hozzáadott érték növelése. 

A projekt célja a Márkó-Gasztro Kft. által működtetett Márkói Csárda fejlesztése konyhai berendezések, gépek, eszközök beszerzésével. A vendégszám növelése a szolgáltatás színvonalának emelésével, illetve a térség gazdaságának élénkítése a helyi együttműködések által.

A projekt megvalósítása során hangsúlyos lesz a helyi termelőkkel, vállalkozásokkal, szervezetekkel, intézményekkel való szoros kapcsolat kialakítása, amely minden szereplő számára előnyökkel jár, hosszabb távon jól felépített, a helyi turizmust magasabb színvonalra emelő együttműködéssé válik.

A tulajdonosok célja a konyha felszereltségének fejlesztése, mivel a jelenlegi eszközök, gépek elavultak, illetve magas az áram- és vízfogyasztásuk. A támogatásból ezen eszközök cseréjét kívánják megvalósítani és új konyhatechnológiai eljárást lehetővé tevő konyhagépeket szeretnének vásárolni az alábbiak szerint:

  • kombinált sütő-pároló, szeletelőgép vásárlása, 
  • a sütő, valamint a pizzakemence cseréje,
  • a két fagyasztóláda, a grill lapsütő és az olajsütő cseréje,
  • mosogatógép, vízlágyító és kétmedencés kézi mosogató beszerzése, 
  • burgonyakoptató és mosógép vásárlása,
  • 12 literes kutter, jégkocka készítő- és pohármosogatógép beszerzése, 
  • gránit fedlapos, saválló pizzapult vásárlása, 
  • előírásoknak megfelelő rozsdamentes pult építtetése 2 mosogatómedencével,
  • Aluplast állványok és a rozsdamentes polc beszerzése.

 

Az ételek szállításához, melegen/hidegen tartásához zárható leveses badellát, thermoládákat, elektromos leveses chavinget, vízfürdős melegentartót, kávé- és teafőzésre, meleg italok készítésére alkalmas készüléket, illetve szervízkocsit beszerezni. 

Az öltözőszekrények beszerzésével az előírásoknak megfelelően minden dolgozó 2-2 szekrénnyel fog rendelkezni az utcai ruhája és a munkaruházata számára külön-külön.

A projekt egy hosszabb távú fejlesztési elképzelés egyik jelentős lépése, melynek eredményeképpen a meglévő szolgáltatások fejlesztése valósul meg. Az új konyhai gépekkel, berendezésekkel új főzési technológiák bevezetésére kerül sor, bővül a kapacitás, gyorsabb lesz a kiszolgálás. 

A helyi együttműködések eredményeként élénkül a térség gazdasági aktivitása. A kapacitásbővülés eredményeként létszámbővítésre is sor kerül. 

A takarékosságra és a költséghatékonyságra nem csak a beruházás megvalósítása során fektetnek hangsúlyt a tulajdonosok, hanem azt is szeretnék elérni, hogy az új gépek üzembe helyezését követően, azok használata során a víz- és villanyfelhasználásuk, ezzel együtt a rezsiköltségük csökkenjen.