Márkói Csárda

Nyitvatartás

Hétfő11-20
Kedd11-16
Szerda11-20
Csütörtök11-20
Péntek11-20
Szombat11-20
VasárnapzárvaPROJEKTINFORMÁCIÓK

Szechenyi 2020

Kedvezményezett neve: Márkó-Gasztro Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A Márkó Csárda fejlesztése

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.9.20-2021-00642

Szerződött támogatás összege: 8.516.819 Ft

Támogatás mértéke (%): 70%

Projekt teljes költsége: 12.166.885 Ft

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.01.

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A Márkói Csárda épületének infrastrukturális és konyhatechnológiai fejlesztése valósul meg jelen pályázat keretében, mely beruházás alapvető célja a Márkói Csárda vendégszámának növelése az elérhető szolgáltatáskínálat színvonalának emelésével, illetve a térség gazdaságának élénkítése a szorosabb helyi együttműködések által. 

A projektmegvalósítás által nagykonyhai gépek és berendezések újabb konyhatechnológiai fejlesztése kerül megvalósításra, amely a vendéglátó fejlesztésének egyik kulcspontja is, hogy tevékenységét a leghatékonyabban, és a legjobb gazdaságossági mutatók elérésével legyen képes hasznosítani. 

A csárda konyhájában, habár korábbi fejlesztés eredményeként részben megtalálhatóak a modern, hatékony és gyors, magas minőségű ételek előállításához szükséges berendezések, azok száma és mérete, illetve kapacitása az étterem teljes befogadóképességéhez képest alulméretezett, ezáltal a jelen projekt keretében tervezett beszerzés során a meglévő eszközpark bővítése, kiegészítése valósul meg.

A konyhatechnológiai fejlesztés mellett infokommunikációs eszközök kerülnek beszerzésre a vállalkozás alapvető adminisztratív tevékenységeinek támogatása érdekében, ezáltal pedig újabb étlapok kialakítása, elektronikus megjelenési és hirdetési felületeik gyors és hatékony kezelése, könnyű rendelésfelvétel és a további, az alapvető üzletvitel során felmerülő feladat megvalósítását támogatja.  

A projekt keretében korszerűsítésre kerül az épület, mely során a gázvezetékek korszerűsítése, a modern légáramlási technológiák bevezetése, és az ehhez kapcsolódó villamosenergiafejlesztések valósulnak meg az épületen belül, továbbá annak külső homlokzati felújítás munkálatai is a komplex beruházás részét képezik. 

A projekt keretében tervezett munkálatok fontosságát alátámasztja, hogy megvalósításuk révén a Márkói Csárda minőségi megjelenése és hatékonyabb működtetése kerül elérésre, ezáltal pedig egy hatékony és gazdaságosabban működtethető, modern megjelenésű és a mai kor igényeinek mindenben megfelelő étterem kerül kialakításra, mely által a Márkói Csárda közvetlenül is megőrizhetné versenyképességét, és így munkavállalóinak létszámának megtartását is képes lenne hosszútávon biztostani. 

A beruházás által kitűzött eredményeket tovább növeli, hogy a projektmegvalósítás során további egy fő munkavállalóval kívánja a vállalkozás növelni jelenlegi alkalmazottainak számát, melyhez kapcsolódóan bérköltség-támogatást kíván igénybe venni a vonatkozó Pályázati Felhívásban részletezettek feltételeknek megfelelően.

 

 


 

 

Nyertes projektünket az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzata vissza nem térítendő támogatás formájában támogatta.

 

A projekt címe: A Márkó-Gasztro Kft. fejlesztése eszközbeszerzéssel 

Azonosító száma: 3007988362

A pályázati felhívás címe: Bakonyi mikrovállalkozások fejlesztése

A pályázat kódszáma: VP6-19.2.1.-1-8.1.2-17

 

A kedvezményezettneve: Márkó-Gasztro Kft.

A Projekt maximális elszámolható összköltsége 11 222 600 Ft.

A Támogatás intenzitása: 60,00 %

Az elnyert támogatás összege: 6 733 560 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.

 

A projekt rövid bemutatása:

 

A pályázat célja a térségi gazdaság élénkítése helyi együttműködések ösztönzése által, a vállalkozások korszerű és hatékony termelési és feldolgozási technológiákhoz való hozzájutása, a helyben történő foglalkoztatás elősegítése, valamint a hozzáadott érték növelése. 

A projekt célja a Márkó-Gasztro Kft. által működtetett Márkói Csárda fejlesztése konyhai berendezések, gépek, eszközök beszerzésével. A vendégszám növelése a szolgáltatás színvonalának emelésével, illetve a térség gazdaságának élénkítése a helyi együttműködések által.

A projekt megvalósítása során hangsúlyos lesz a helyi termelőkkel, vállalkozásokkal, szervezetekkel, intézményekkel való szoros kapcsolat kialakítása, amely minden szereplő számára előnyökkel jár, hosszabb távon jól felépített, a helyi turizmust magasabb színvonalra emelő együttműködéssé válik.

A tulajdonosok célja a konyha felszereltségének fejlesztése, mivel a jelenlegi eszközök, gépek elavultak, illetve magas az áram- és vízfogyasztásuk. A támogatásból ezen eszközök cseréjét kívánják megvalósítani és új konyhatechnológiai eljárást lehetővé tevő konyhagépeket szeretnének vásárolni az alábbiak szerint:

  • kombinált sütő-pároló, szeletelőgép vásárlása, 
  • a sütő, valamint a pizzakemence cseréje,
  • a két fagyasztóláda, a grill lapsütő és az olajsütő cseréje,
  • mosogatógép, vízlágyító és kétmedencés kézi mosogató beszerzése, 
  • burgonyakoptató és mosógép vásárlása,
  • 12 literes kutter, jégkocka készítő- és pohármosogatógép beszerzése, 
  • gránit fedlapos, saválló pizzapult vásárlása, 
  • előírásoknak megfelelő rozsdamentes pult építtetése 2 mosogatómedencével,
  • Aluplast állványok és a rozsdamentes polc beszerzése.

 

Az ételek szállításához, melegen/hidegen tartásához zárható leveses badellát, thermoládákat, elektromos leveses chavinget, vízfürdős melegentartót, kávé- és teafőzésre, meleg italok készítésére alkalmas készüléket, illetve szervízkocsit beszerezni. 

Az öltözőszekrények beszerzésével az előírásoknak megfelelően minden dolgozó 2-2 szekrénnyel fog rendelkezni az utcai ruhája és a munkaruházata számára külön-külön.

A projekt egy hosszabb távú fejlesztési elképzelés egyik jelentős lépése, melynek eredményeképpen a meglévő szolgáltatások fejlesztése valósul meg. Az új konyhai gépekkel, berendezésekkel új főzési technológiák bevezetésére kerül sor, bővül a kapacitás, gyorsabb lesz a kiszolgálás. 

A helyi együttműködések eredményeként élénkül a térség gazdasági aktivitása. A kapacitásbővülés eredményeként létszámbővítésre is sor kerül. 

A takarékosságra és a költséghatékonyságra nem csak a beruházás megvalósítása során fektetnek hangsúlyt a tulajdonosok, hanem azt is szeretnék elérni, hogy az új gépek üzembe helyezését követően, azok használata során a víz- és villanyfelhasználásuk, ezzel együtt a rezsiköltségük csökkenjen.